Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Keizer van Rome
Boek

Keizer van Rome heersen over het Romeinse Rijk (2023)/ Mary Beard, vertaald [uit het Engels] door Brenda Mudde en Maarten van der Werf

Bespreking van de feiten en ficties over de keizers van het Romeinse Rijk, hun bewind, hun dagelijks leven en de mensen die hun heerschappij faciliteerden. Met zwart-witillustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Een boek over de geschiedenis van het Romeinse Rijk. Het boek onderzoekt de feiten en ficties over de keizers van het Romeinse Rijk. Het behandelt grote thema's zoals macht, corruptie en samenzwering, maar ook het dagelijks leven van de keizers. Het boek belicht ook de rollen van mensen die geen keizer waren, maar het keizerlijke systeem faciliteerden, zoals aristocraten, slaafgemaakte koks, secretarissen, hofnarren en artsen. Het onderzoekt hoe het rijk echt werd bestuurd en de angst die onder de Romeinen heerste, niet vanwege het bloederige bewind van de keizers, maar vanwege een cultuur van misleiding en bedrog. Informatief en vanuit algemeen perspectief geschreven. Geschikt voor een geoefende lezersgroep. Met foto's, portretten, kaarten, plattegronden en illustraties in zwart-wit. Mary Beard (Much Wenlock, 1955) is classica, emeritus hoogleraar aan Cambridge en een beroemd schrijver over de oudheid. Eerder verscheen onder meer 'Pompeii', 'SPQR', 'Vrouwen en macht' en 'Twaalf keizers'. Haar werk wordt in meer dan twintig landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789025316655 | 456 pagina's

Titel Keizer van Rome : heersen over het Romeinse Rijk
Auteur Mary Beard
Secundaire auteur Brenda Mudde ; Maarten van der Werf
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2023
Overige gegevens 456 pagina's - illustraties, kaarten, plattegronden en portret - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave en register - Vertaling van: Emperor of Rome. - Mary Beard Publications, (c)2023
ISBN 9789025316655
PPN 439114659
Rubriekscode 923.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Keizers; Romeinse Rijk
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Romeinse Rijk