De gouden weg naar Samarkand
Boek

De gouden weg naar Samarkand hoe ik mezelf vond op een reis vol toevalligheden ([2023])/ Sofia Samatar, vertaald [uit het Engels] door Els van Enckevort

Memoir waarin de Amerikaanse auteur (1971) verslag doet van een reis door Midden-Azië in de voetsporen van haar mennonitische voorouders, waarbij zij haar eigen gespleten identiteit onder de loep neemt. Met foto's en illustraties in zwart-wit.

Recensie

Een gelaagde memoir waarin de auteur verslag doet van een reis door Midden-Azië in de voetsporen van haar voorouders en haar eigen gespleten identiteit onderzoekt. Schrijver en docent Sofia Samatar onderneemt een reis in de voetsporen van een groep Mennonieten - haar voorouders - die uit het toenmalige Rusland richting de Oezbekische stad Samarkand moesten vluchten. Terwijl de auteur dwars door Midden-Azië reist, onderzoekt ze haar eigen achtergrond en gespleten identiteit. Het boek is een persoonlijk verslag van een pelgrimstocht naar een verloren dorp en een bijna vergeten geschiedenis, én beschrijft Samatars zoektocht naar zichzelf. In zeer beeldende, poëtische stijl geschreven. Vooral geschikt voor geoefende lezers. Met illustraties, foto's en portretten in zwart-wit. Sofia Samatar (1971) is docent Afrikaanse en Arabische literatuur en speculatieve fictie aan de James Madison Universiteit in de VS. Haar werk is bekroond met verschillende prijzen.

Specificaties

Nederlands | 9789023961802 | 350 pagina's

Titel De gouden weg naar Samarkand : hoe ik mezelf vond op een reis vol toevalligheden
Auteur Sofia Samatar
Secundaire auteur Els van Enckevort
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij Mozaiek, [2023]
Overige gegevens 350 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The white mosque. - London : Hurst & Company, 2022
ISBN 9789023961802
PPN 439143063
Rubriekscode Oezbekistan 992
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Oezbekistan; Reisbeschrijvingen ; Mennonieten; Centraal-Azië; Geschiedenis
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Oezbekistan