Groot kijk- en zoekboek
Boek

Groot kijk- en zoekboek (2023)/ bedacht door Karina Schaapman, gefotografeerd door Ton Bouwer, Eddo Hartmann, Jaap Vliegenthart en Allard Bovenberg ; concept en tekst: Studio Schaapman

Prentenboek. Sam en Julia en hun muizenvriendjes gaan naar het circus, naar school, naar de kermis en doen nog veel meer leuke dingen. Zoekplatenboek met paginagrote kleurenfoto's van ruimtes in en rond het Muizenhuis, met korte verhaaltjes en veel zoekopdrachten. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Groot sfeervol kijk- en zoekboek waarin je, samen met de twee bevriende muizen Sam en Julia, op zoek gaat naar voorwerpen op foto's die genomen zijn in diverse kamers van het Muizenhuis. Dit is door de auteur gebouwd als decor voor een reeks kinderboeken. Het enorme huis is gemaakt van dozen en papier-maché. Het interieur met vele gedetailleerde voorwerpen is gemaakt met authentieke stoffen uit de jaren vijftig, zestig en zeventig en afvalmateriaal. Steeds zien we een andere kamer of ruimte zoals: een klaslokaal, marktplaats, speeltuin of een keuken. Naast ontelbare muizen zijn er veel huishoudelijke artikelen, gezellig ogende stoffering, kermisattracties, gereedschap, speelgoed en veel meer. Op elke dubbele pagina is een grote foto te zien met ernaast of eronder enkele regels tekst plus vier tot zes details uit de grote plaat (bijvoorbeeld: een voetbal, mand, hamer of schoolbord), met een zoekopdracht erbij. Het is de bedoeling deze op de foto terug te vinden. De afbeeldingen spreken zeer tot de verbeelding, en bieden nostalgie voor ouderen. Mooie verzorgde uitgave. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047624028

Titel Groot kijk- en zoekboek
Instelling Studio Schaapman
Secundaire auteur Karina Schaapman ; Ton Bouwer
Type materiaal Boek
Editie Zevende druk;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2023
Overige gegevens 45 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie 1e druk: 2017
ISBN 9789047624028
PPN 44031643X
Thematrefwoord Zoekboeken ; Fotoprentenboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het Muizenhuis
Boek

Het Muizenhuis (2011-...)

vol.
Uitgeleend
Karina Schaapman