Sterren en planeten
Boek

Sterren en planeten ([2023])/ Pierre Winters & Margot Senden

Kijk en doeboek met eenvoudige informatie over de aarde, maan, zon, planeten en sterrenbeelden. Kennismaking met het wonderlijke universum voor kleuters vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

De serie 'Willewete' maakt educatieve onderwerpen toegankelijk voor jonge kinderen. Dit grote - bijna vierkante - kijk- en doeboek uit de categorie 'de wereld' gaat over sterren en planeten. Het boek begint vanuit de belevingswereld van twee jonge kinderen die in een zonnige tuin spelen en bij het licht van de maan. Dan volgt eenvoudige informatie over de aarde, maan, zon en maanstanden. In een grappig stripverhaal zonder tekst maakt iemand zelf een raket en vliegt naar de maan. De uitklapbare dubbele pagina toont het Melkwegstelsel en de acht planeten. Tot slot worden waarnemingen in de lucht en enkele sterrenbeelden behandeld. De kleurrijke illustraties zijn sfeervol en duidelijk. De twee kinderen doen actief mee in het verhaal en bekijken alle verschijnselen in de lucht. De tekst is op wisselende lege kleurvlakken in de afbeeldingen geplaatst. Belangrijke woorden zijn dikgedrukt en worden in de tekst uitgelegd. Gekleurde kaders met 'Wist je dat' geven extra weetjes. Tot slot twee versjes, een knutselopdracht, een activiteit en een miniquiz (met antwoorden). Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044852967

Titel Sterren en planeten
Auteur Pierre Winters
Secundaire auteur Margot Senden
Type materiaal Boek
Editie Eerste uitgave;
Uitgave Hasselt : Clavis Uitgeverij, [2023]
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Colofon vermeldt: Tekst: Pierre Winters / Illustraties: Margot Senden - Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Clavis, 2010
ISBN 9789044852967
PPN 440358175
Rubriekscode 551.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Heelal ; Aarde ; Astronomie
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Astronomie