Wie ben ik?
Boek

Wie ben ik? ([2019])/ Tristan Mory

Wie is er 's nachts wakker, wie eet graag honing en wie is het slimste dier van het bos? En weet je welk grappige geluid dat dier maakt? Trek maar aan het schuifje, dan ontdek je het vanzelf. Vierkant hardkartonnen prentenboek met minimalistische, grappige kleurentekeningen en schuifelelementen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

Vierkante uitgave met twee afgeronde hoekjes en stevige dikkartonnen bladzijden om dieren te raden, bv. een uil, kikker, beer en schildpad. In totaal zijn het er tien plus een niet benoemd dier op het omslag. Eenvoudige zinnen geven in vraagvorm een kenmerk van het betreffende dier en het geluid dat het maakt, bv. 'Woehoe... Wie is er wakker als de nacht valt?' Met een schuifelement wordt het dier zichtbaar. De dieren zijn paginagroot met enkele dikzwarte lijnen neergezet in een minimalistische stijl op een egaal gekleurde achtergrond in een toepasselijke kleur, bv. voor de uil oranje/bruin, voor de kikker groen en voor de beer bruin met een gele honingkorf. De dieren hebben geen afgebakende vorm, hun lijf loopt door tot de randen van de pagina's maar met slechts enkele lijnen zijn ze toch al (bijna) herkenbaar. De schuiven toveren snuit en ogen tevoorschijn, zodat het dier 'tot leven komt'. Kwalitatief mooie, interactieve uitgave met een educatieve insteek om plezier aan te beleven met dreumesen vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002267017

Titel Wie ben ik?
Auteur Tristan Mory
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Oogappel, [2019]
Overige gegevens 22 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Vertaling van: Who am I. - San Francisco : Twirl ; Paris Éditions Tourbillon, (c)2018
ISBN 9789002267017
PPN 422991260
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Geluid ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands