Tommaso en de blinde fotograaf, oftewel de totale ineenstorting
Boek

Tommaso en de blinde fotograaf, oftewel de totale ineenstorting roman (2023)/ Gesualdo Bufalino, vertaald uit het Italiaans door Pieter van der Drift en Manon Smits

Een ex-journalist met ambities om schrijver te worden gaat in ballingschap in de kelder van een gebouw in Rome dat nog in aanbouw is. Daar is hij getuige, acteur en chroniqueur van vele incidenten, waaronder de moord op zijn vriend, een blinde fotograaf.

Aanwezigheid

Recensie

Een zinsbegoochelende roman van de Italiaanse schrijver Gesualdo Bufalino. Tommaso Mulè, een ex-journalist met ambities om schrijver te worden, verlaat zijn baan, familie en vrienden om verwarrende existentiële redenen en gaat in ballingschap in de kelder van een een gebouw in Rome dat nog in aanbouw is. Daar wordt hij toeschouwer, acteur en chroniqueur van vele incidenten, en is hij getuige van de moord op zijn vriend Tiresias, blind en fotograaf, een van de paradoxen die de kern van het boek vormen. Meer dan de plot telt in deze roman de werking van de microkosmos van het gebouw. In talige, barokke stijl en met gevoel voor ironie geschreven. Uitsluitend geschikt voor literaire lezers, met name voor liefhebbers van het werk van Proust, Joyce en Borges. Gesualdo Bufalino (1920-1996) was een beroemde Italiaanse schrijver, onderwijzer, dichter en vertaler. Zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven. 'Tommaso en de blinde fotograaf' is zijn laatste roman en werd enkele dagen na zijn dood in 1996 gepubliceerd.

Specificaties

Nederlands | 9789493290631 | 244 pagina's

Titel Tommaso en de blinde fotograaf, oftewel de totale ineenstorting : roman
Auteur Gesualdo Bufalino
Secundaire auteur Pieter van der Drift ; Manon Smits
Type materiaal Boek
Uitgave Zaandam : Uitgeverij Oevers, 2023
Overige gegevens 244 pagina's - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Tommaso e il fotografo cieco. - Bompiani, (c)1996
ISBN 9789493290631
PPN 438798562
Thematrefwoord Moorden ; Moraliteiten ; Intermenselijke relaties ; Rome
Taal Nederlands