De rekening
Boek

De rekening ([2023])/ Lee Child, vertaald [uit het Engels] door Jan Pott

Jack Reacher probeert samen met enkele leden van zijn oude legereenheid te achterhalen wie een van zijn oude vrienden om het leven heeft gebracht.

Aanwezigheid

Recensie

Het legeronderdeel van Jack Reacher is opgeheven maar hij en de anderen blijven een hechte groep, ook als na tien jaar een van hen, Calvin Franz, vermoord wordt. Vanuit de uithoeken van de Verenigde Staten komen ze op een noodoproep af, maar helaas slechts vier van de zeven leden. Zijn de anderen ook vermoord? Door logisch denken bemachtigen ze de gecodeerde informatie waarnaar de moordenaars op zoek waren. Het spoor leidt naar een bedrijf dat aan geheime defensieopdrachten werkt, een nieuw soort SAM-raket, zeer gevaarlijk in de handen van terroristen. Reacher en zijn mensen proberen dit te voorkomen. Behalve een flinke dosis geweld zit er zoveel onderkoelde humor in het verhaal dat de lezer geneigd is het geweld niet zo serieus te nemen waardoor het geen echte hard-boiled thriller is. Het is knap van de schrijver dat hij blijft boeien, dat hij een ingewikkeld plot bedenkt, dat op een steeds verrassende manier uitwerkt en dat zijn hoofdpersonen ondanks op wraak gerichte acties de sympathie van de lezer behouden. Ook deze elfde thriller met Jack Reacher smaakt nog steeds naar meer.

Specificaties

Nederlands | 9789021033655 | 396 pagina's

Titel De rekening
Uniforme titel Reacher: de rekening
Auteur Lee Child
Secundaire auteur Jan Pott
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh Sijthoff, [2023]
Overige gegevens 396 pagina's - 21 cm
Annotatie Op omslag: Nu een original tv-serie Prime. - Met 11 ongenummerde pagina's uit Het geheim - Rug- en omslagtitel: Reacher: de rekening - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Luitingh, 2007 - Vertaling van: Bad luck and trouble. - London : Bantam Press, 2007
ISBN 9789021033655
PPN 436692147
Genre thriller
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Een Jack Reacher thriller
Boek

Een Jack Reacher thriller (2015-...)

vol. 11
Uitgeleend
Lee Child