Mol
Boek

Mol (augustus 2023)/ scenario Jean-Claude Van Rijckeghem, tekeningen en inkleuring Thomas Du Caju ; vertaling [uit het Frans] Frederik Van Wonterghem

Normandië, 1942. Een jonge vrouw werkt op Frans grondgebied als informant voor de bondgenoten. Na de executie van een belangrijke pion in het netwerk, groeien haar twijfels over haar rol als saboteuse. Er zou een mol in het maquis kunnen zitten... Ballonstrip in kleur.

Aanwezigheid

Recensie

Een avontuurlijk stripverhaal over vrouwelijke spionnen dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Normandië, 1942: de saboteuses nemen hun posities in op het Franse grondgebied. Hoofdpersoon Paulette Kincaid, codenaam 'Naald', leidt een avontuurlijk leven, balancerend tussen haar liefde voor een slagersjongen en haar rol als informant voor de bondgenoten via radiocommunicatie. Na de executie van een belangrijke pion in hun netwerk, groeit de twijfel over een mogelijke mol in hun midden. Het uitvoeren van hun opdrachten brengt steeds grotere risico's met zich mee en contacten met de bezetter wekken direct argwaan. Ballonstrip met realistische tekeningen in kleur. Thomas Du Caju (Oostende, 1970) is een bekende Belgische stripauteur, cartoonist, beeldend kunstenaar en inkleurder. Hij schreef vele boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Saboteuses'.

Specificaties

Nederlands | 9789464840636 | 47 pagina's

Titel Mol
Auteur Thomas Du Caju
Secundaire auteur Jean-Claude Van Rijckeghem ; Frederik Van Wonterghem
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave 's-Hertogenbosch : Silvester, augustus 2023
Overige gegevens 47 pagina's - gekleurde illustraties - 32 cm
ISBN 9789464840636
PPN 439349753
Genre stripverhaal - oorlogsroman
Thematrefwoord Wereldoorlog II ; Normandië ; Vrouwelijke spionnen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Saboteuses
Boek

Saboteuses (2022-...)

vol. 2
Uitgeleend
Thomas Du Caju