De strijd der koningen
Boek

De strijd der koningen ([2023])/ George R.R. Martin, vertaling [uit het Engels] Renée Vink ; kaarten James Sinclair

Na het overlijden van koning Robery valt zijn rijk uiteen en ontstaan er zeven verschillende, rivaliserende koninkrijken.

Recensie

Op een aardse wereld met een middeleeuwse beschaving duren de zomers jaren en de winters generaties lang. De Zeven Koninkrijken bestaan uit verschillende 'huizen', een soort ridderschappen. Koning Robert is dood en zijn broer probeert aanspraak te maken op de troon, zelfs door gebruik van zwarte magie. Inmiddels regeert koningin Lannister, tot Roberts zoon volwassen zal zijn. In het noorden heeft de aloude vijand, het geslacht Stark of de 'Schrikwolven', Robb Stark tot koning gekroond. Deze wil tot elke prijs de moord op zÿn vader wreken en begint een oorlog tegen het huis Lannister. Gemakkelijk leesbaar, maar met een erg complexe plot. De appendix met personen wordt zo waar onoverzichtelijk. Sterk getekende, realistische personages, geconfronteerd met het oorlogsgeweld, met corruptie en moord etc. De dosis fantasy is beperkt. Lezing van het eerste deel van deze trilogie, 'Het spel der tronen'*, is aangeraden. Tweede deel van een vijfdelige serie in zeven banden die is verfilmd als televisieserie (HBO). Voorin twee kaartjes. Kleine druk, volle bladspiegel, filmomslag.

Specificaties

Nederlands | 9789021044811 | 827 pagina's

Titel De strijd der koningen
Auteur George R.R. Martin
Secundaire auteur Renée Vink ; James Sinclair
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2023]
Overige gegevens 827 pagina's - 21 cm
Annotatie Omslag vermeldt tevens: het tweede seizoen - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 1999. - (Het lied van ijs en vuur ; boek 2) - Vertaling van: A clash of kings. - London : Voyager, (c)1999. - (A song of ice and fire ; book 2)
ISBN 9789021044811
PPN 439433045
Genre science-fiction
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Game of thrones
Boek

Game of thrones (2014-...)

vol. 2
Uitgeleend
George R.R. Martin