De identiteitsval
Boek

De identiteitsval het gevaar van groepsidentiteit en het pad naar een gelijkwaardige democratie (2023)/ Yascha Mounk, vertaald [uit het Engels] door Jan Wynsen

Kritische verhandeling over identiteitspolitiek waarin de auteur en hoogleraar uiteenzet hoe de woke-ideologie extreemrechtse bewegingen onbedoeld in de hand werkt, met een pleidooi voor manieren om echte gelijkheid te bereiken.

Aanwezigheid

Recensie

Een kritische verhandeling over identiteitspolitiek waarin de auteur uiteenzet hoe de woke-beweging extreemrechts onbedoeld in de hand werkt. De woke-beweging heeft volgens Yascha Mounk geleid tot een obsessie met groepsidentiteit van met name minderheidsgroeperingen. Deze ideologie, stelt hij, werkt echter juist extreemrechtse bewegingen in de hand. Ze verstikt het discours, belemmert wederzijdse culturele beïnvloeding en ontkent dat leden van verschillende groepen elkaar echt kunnen begrijpen. In dit boek gaat Mounk in op de oorsprong van de woke-ideologie legt uit hoe en waarom er met de woke-ideologie aan goedbedoelde intenties voorbij wordt gegaan. Het resulteert in een pleidooi voor manieren waarop we échte gelijkheid kunnen bereiken. Scherpzinnig en met diepgang geschreven. Vooral geschikt voor een geoefende lezersgroep. Yascha Mounk (1982) is auteur en hoogleraar Internationale betrekkingen aan Johns Hopkins University. Hij is gespecialiseerd in de opkomst van het populisme en de liberaal-democratische crisis en schreef enkele boeken.

Specificaties

Nederlands | 9789000383863 | 461 pagina's

Titel De identiteitsval : het gevaar van groepsidentiteit en het pad naar een gelijkwaardige democratie
Auteur Yascha Mounk
Secundaire auteur Jan Wynsen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Spectrum, 2023
Overige gegevens 461 pagina's - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: The identity trap. - Penguin Press, (c)2023
ISBN 9789000383863
PPN 439092523
Rubriekscode 309
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Linksliberalisme ; Politieke filosofie ; Sociale ongelijkheid
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Linksliberalisme