De wereldgeschiedenis in twaalf bonen
Boek

De wereldgeschiedenis in twaalf bonen (Verschenen 13-10-2023)/ Joël Broekaert, omslagontwerp en illustraties Joost Stokhof

Cultuurhistorische verhalen waarin de culinair journalist en historicus (1982) de wereldgeschiedenis duidt aan de hand van twaalf bonen. Met illustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Een origineel cultuurhistorisch boek waarin Joël Broekaert de wereldgeschiedenis duidt aan de hand van twaalf bonen. Bonen zijn een oeroud gewas dat op cruciale momenten de loop van de geschiedenis heeft bepaald. Een heel sexy reputatie hebben ze niet, toch zijn er over de bescheiden boon talloze verhalen te vertellen. Bonen waren bijvoorbeeld de motor achter de vroegste landbouwrevolutie, de tuinboon hielp Europa door de donkerste dagen van de Middeleeuwen en de zwarte-ogenboon groeide uit tot het symbool van de Zwarte Amerikaanse emancipatie. Culinair schrijver en historicus Joël Broekaert dook diep in deze geschiedenissen en brengt in dit boek zijn mooiste verhalen bijeen. Informatief, maar ook verhalend en onderhoudend geschreven. Voor de meer geoefende lezer. Met kunstzinnige lijntekeningen in groentinten. Joël Broekaert (1982) is schrijver, historicus en culinair journalist voor NRC. Hij is jurylid van Celebrity MasterChef en stond in het theater met Proefles met Joël. Hij schreef meerdere boeken.

Specificaties

Nederlands | 9789045046556 | 139 pagina's

Titel De wereldgeschiedenis in twaalf bonen
Auteur Joel Broekaert
Secundaire auteur Joost Stokhof
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Atlas Contact, Verschenen 13-10-2023
Overige gegevens 139 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789045046556
PPN 439065976
Rubriekscode 909
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Peulvruchten; Cultuurgeschiedenis ; Algemene geschiedenis
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Groenten