Ik woon in twee huizen
Boek

Ik woon in twee huizen (2023)/ Marian De Smet | Nynke Talsma

Nina (ik-persoon) heeft gescheiden ouders. Ze vertelt hoe het is om in twee huizen te wonen. Prentenboek met paginagrote, sfeervolle illustraties in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Nina (ik-persoon) heeft gescheiden ouders. Ze vertelt hoe het is om in twee huizen te leven. Een prentenboek van de Vlaamse schrijfster die verschillende boeken met een gevoelig thema op haar naam heeft staan. Het verhaal wordt op een eenvoudige, ingetogen en gevoelige manier verteld. De tekst is in de tegenwoordige tijd, staat in een duidelijk lettertype met schreef en staat links, rechts, onder of boven op de pagina. De passende illustraties in waterverf en potlood zijn veelal als spread geplaatst en bestaan uit sfeervolle, expressieve platen in zachte kleuren met gekleurde contouren en een zachtgekleurde achtergrond. Er is dieptewerking, de tekeningen laten emoties zien. De illustraties vullen de tekst op een harmonieuze en aantrekkelijke manier aan. Het droevige thema is helaas herkenbaar voor jonge kinderen. Het prentenboek maakt het thema bespreekbaar en biedt identificatiemogelijkheden. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044808667

Titel Ik woon in twee huizen
Auteur Marian De Smet
Secundaire auteur Nynke Talsma
Type materiaal Boek
Editie Zevende druk;
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, 2023
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Tekst: Marian De Smet / illustraties: Nynke Talsma - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Hasselt ; Amsterdam : Clavis, (c)2008
ISBN 9789044808667
PPN 440421454
Thematrefwoord Echtscheiding
Taal Nederlands