Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De bliksemdief
Boek

De bliksemdief (2023)/ Rick Riordan, vertaling [uit het Engels]: Marce Noordenbos

De 13-jarige Percy (ik-figuur) is de zoon van de zeegod Poseidon. Samen met twee vrienden gaat hij naar een eiland in de Zee van Monsters waar zijn vriend Grover gevangen wordt gehouden door een cycloop. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een heruitgave van de moderne jeugdklassieker, ter gelegenheid van het verschijnen van de serie op Disney+. Percy Jackson staat op het punt van school getrapt te worden als hij ontdekt dat hij een halfgod is, met een Griekse god als vader. In Kamp Haflbloed wordt Percy getraind in alles wat een halfgod moet kunnen. Zijn wiskundelerares heeft vleugels en zijn beste vriend heeft geitenpoten. Wanneer hij wordt beschuldigd van het stelen van Zeus' bliksemschicht, heeft hij slechts tien dagen om zijn onschuld te bewijzen en een oorlog te voorkomen. Sfeervol en spannend geschreven. Vanaf ca. 12 jaar. Rick Riordan (San Antonio, 1964) is een wereldberoemde Amerikaanse schrijver en onderwijzer. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de Anthony Awards, de Edgar Allan Poe Award en de Geffen Award. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Percy Jackson en de Olympiërs'*.

Specificaties

Nederlands | 9789000392292 | 332 pagina's

Titel De bliksemdief
Auteur Rick Riordan
Secundaire auteur Marce Noordenbos
Type materiaal Boek
Editie Vijfendertigste druk;
Uitgave Amsterdam : Van Goor, 2023
Overige gegevens 332 pagina's - 22 cm
Annotatie Filmeditie. - Op omslag: 'Disney+ original series' - 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Mynx, 2009 - Vertaling van: The lightning thief. - London : Puffin Books, 2005. - (Percy Jackson and the Olympians ; b. 1)
ISBN 9789000392292
PPN 439496012
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Griekse Oudheid ; Queesten ; Mythologie
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Percy Jackson en de Olympiërs
Boek

Percy Jackson en de Olympiërs (2009-...)

vol. [1]
Uitgeleend
Rick Riordan