De geheime drakenschool
Boek

De geheime drakenschool ([2023])/ Emily Skye, met illustraties van Pascal Nöldner ; vertaling [uit het Engels]: Saar Breimer

De 11-jarige Henry wordt naar de kostschool Wolkenburg gestuurd, waar hij wordt opgeleid tot drakenrijder. Hij moet drie examens afleggen, maar helaas werkt zijn draak niet echt mee. Met illustraties in grijstinten. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een sprookjesachtig kinderboek in de nieuwe serie 'De geheime drakenschool'. Het leven van de elfjarige Henry verandert totaal wanneer hij naar Wolkenburg wordt gestuurd, de kostschool op het onherbergzame eiland Zeven Vuren. Daar wordt Henry opgeleid tot drakenrijder: hij moet drie examens afleggen. Helaas werkt zijn draak niet echt mee; dat mysterieuze beest doet alleen waar hij zelf zin in heeft. Welke geheimen verbergt de draak? En hoe kan Henry slagen voor zijn examens, zodat hij op Wolkenburg kan blijven? Vriendelijk en sfeervol geschreven. Met animatie-achtige illustraties in grijstinten. Vanaf ca. 10 jaar. Achter het pseudoniem Emily Skye gaan de redacteuren van uitgeverij Baumhaus Verlag schuil.

Specificaties

Nederlands | 9789026167201 | 208 pagina's

Titel De geheime drakenschool
Auteur Emily Skye
Secundaire auteur Saar Breimer
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, [2023]
Overige gegevens 208 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Die geheime Drachenschule. - Baumhaus Verlag, (c)2018
ISBN 9789026167201
PPN 438431588
Genre sprookjes - schoolverhaal
Thematrefwoord draken ; Kostscholen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De geheime drakenschool
Boek

De geheime drakenschool (2023-...)

vol. 1
Uitgeleend
Emily Skye