Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Wilde dieren van de savanne
Boek

Wilde dieren van de savanne dierenprentenboek met verhalen en informatie (2023)/ samenstelling Marja Baeten en WWF, illustraties Gertie Jaquet ; foto's: Shutterstock(c)

Ontmoet negen wilde dieren die de savanne leven, waaronder de struisvogel, Afrikaanse olifant en de giraffe. Over elk dier is er een voorleesverhaal en enige weetjes. Met kleurenfoto's en getekende illustraties. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een aantrekkelijke (her)uitgave over dieren van de savanne. Het is een mix van (voorlees)verhalen en informatie over negen wilde dieren, gemaakt in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. In dit boek worden o.a. de luipaard, struisvogel, nijlkrokodil, de Afrikaanse olifant en de giraffe besproken. Ter introductie is er steeds een verhaal waarin het desbetreffende dier de hoofdrol speelt en waarin veelal vriendschap en goede manieren aan bod komen. Vervolgens wordt in korte blokjes feitelijke informatie over het dier gegeven. Ze bevatten weetjes over o.a. het gewicht, lievelingseten en wat hen speciaal maakt. Paginagrote tekeningen in warme kleuren ondersteunen de teksten. Bij de informatieve teksten is ook een paginagrote kleurenfoto toegevoegd. De sfeervolle tekeningen geven het Afrikaanse landschap goed weer, het begint al op het schutblad. In dezelfde opzet verschenen o.a. 'Wilde dieren van de oceaan' (2019) en 'Wilde dieren in de sneeuw' (2018). Deze (ongewijzigde her)uitgave is met zorg samengesteld en is leerzaam op o.a. school. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044830576 | 61 pagina's

Titel Wilde dieren van de savanne : dierenprentenboek met verhalen en informatie
Instelling /Stichting Het Wereld Natuur Fonds Nederland
Secundaire auteur Marja Baeten ; Gertie Jaquet
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, 2023
Overige gegevens 61 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie 1e druk: Amsterdam : Clavis, (c)2017
ISBN 9789044830576
PPN 440458293
Rubriekscode 596.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Savannen; Fauna ; Panters ; Struisvogels ; Krokodillen ; Olifanten ; Landschildpadden ; Nijlpaarden ; Leeuwen ; Giraffen ; Zebra's (dier)
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Savannen