Naar het theater
Boek

Naar het theater (2023)/ Florence Ducatteau & Chantal Peten, redactie: Clavis Uitgeverij

Wat kun je allemaal zien in het theater? Wie werken er allemaal? Prentenboek met allerlei informatie over het theater, knutseltip, quiz en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Informatief prentenboek uit de educatieve serie 'Willewete'* (categorie vrije tijd) over het theater. Lies en Arthur oefenen voor een toneelstuk voor het schoolfeest. Aanleiding om informatie te geven over theater: vroeger en nu, soorten theater, hoe werkt het met decors, kostuums, in een schouwburg (aan de hand van een doorsnede op uitvouwpagina's) en theatersoorten in de wereld. De uitleg is te ingewikkeld voor de beoogde doelgroep van 5 jaar met woorden als improviseren, plankenkoorts en ouvreuse. Qua tekst en informatie is het meer geschikt voor wat oudere kinderen. De illustraties in fijne lijntjes en kleurpotlood zijn ondersteunend maar weinig karakteristiek. Leuk zijn de rubriek 'Wist je dat?' (inzetjes met een weetje), de oefeningen voor acteurs van lichaamsuitdrukkingen tot schijngevecht en de handleiding voor het maken van een handpop. De miniquiz maakt het compleet. In het midden zit een dubbele uitklappagina. Informatief prentenboek met een veelheid aan informatie die - met wat aanpassing - goede aanzet kan zijn tot bv. een les of werkstuk over het thema. Ook leuk voor kinderen die geïnteresseerd zijn in theater. Dit is een van de weinige boeken over theater. Zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044823547

Titel Naar het theater
Auteur Florence Ducatteau
Instelling /Clavis, Hasselt
Secundaire auteur Chantal Peten
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, 2023
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's, 3 vouwbladen - illustraties - 27 cm
Annotatie Colofon vermeldt: Tekst: Florence Ducatteau en illustraties: Chantal Peten. - Omslag vermeldt: Clavis Informatief - 1e druk: [Amsterdam] : Clavis, (c)2014
ISBN 9789044823547
PPN 440459060
Rubriekscode 790.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Theaterbedrijf
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Theaterbedrijf

Relaties/Serie

Willewete
Boek

Willewete (2010-...)

vol.
Uitgeleend