Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De Egyptenaren
Boek

De Egyptenaren (2023)/ Suzan Boshouwers & Veronica Nahmias, redactie: Clavis Uitgeverij

Hoe leefden de oude Egyptenaren? En waarom bouwden ze piramiden? Seshen (ik-figuur) vertelt er van alles over. Prentenboek met een grote uitklappagina, quiz en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe leefden de oude Egyptenaren? Hierover komen we meer te weten via veel (pagina)grote en kleinere prenten en korte teksten. De informatie wordt gegeven door Susanna, die in Egypte woont en haar voorouder Seshen (ik-figuur) introduceert. In hoofdstukken van een dubbele bladzijde wordt aandacht besteed aan de bedrijvigheid aan de Nijl, de farao, handwerklieden, feesten en goden. Ook wordt stapsgewijs uitgelegd hoe een mummie wordt verzorgd. In een dubbele uitklappagina nemen we een kijkje in een grafkamer. Bevat een overzicht van goden en een miniquiz. Op het schutblad achterin staat een overzicht van voorwerpen uit die tijd van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. In de rijk geïllustreerde (prenten)boek komt veel informatie aan de orde. Door de vele stripachtige kleurenillustraties (met veel kernwoorden) ziet de uitgave er aantrekkelijk en mooi verzorgd uit. Een goede aanvulling is de kaart van het Egyptische Rijk op de schutbladen voorin. Deze uitgave maakt deel uit van de serie 'Willewete'* in de categorie 'geschiedenis'. Interessante informatie om zelf te lezen vanaf ca. 7 jaar; aantrekkelijk kijk- en voorleesboek vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044830460

Titel De Egyptenaren
Auteur Suzan Boshouwers
Instelling /Clavis, Hasselt ; /Rijksmuseum van Oudheden, Leiden
Secundaire auteur Veronica Nahmias
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, 2023
Overige gegevens 27 ongenummerde pagina's, 3 vouwbladen - gekleurde illustraties, kaart - 27 cm
Annotatie Tekst en illustraties van objecten: Suzan Boshouwers/illustraties: Veronica Nahmias - Uitgave in samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden - 1e druk: [Amsterdam] : Clavis, (c)2018
ISBN 9789044830460
PPN 440459257
Rubriekscode 922.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Egyptische Oudheid
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Egyptische oudheid

Relaties/Serie

Willewete
Boek

Willewete (2010-...)

vol.
Uitgeleend