Cowboys
Boek

Cowboys (2023)/ Suzan Boshouwers & Marjolein Hund, redactie: Clavis Uitgeverij

Wat draagt een cowboy en wat kan hij allemaal met zijn paard. Prentenboek met informatie over cowboys, met een quiz, opdrachten en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 7 jaar, kijkboek vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Informatief prentenboek uit de educatieve serie 'Willewete'* (categorie personages in de geschiedenis) over cowboys. Joris is een kleine jongen die veel van cowboyspullen houdt. In een ander land zou hij misschien wel een echte cowboy kunnen zijn, zoals Jojo. Samen met zijn cowboyvrienden en zijn paard Mustang brengt Jojo het vee van de boerderij naar de markt. Jojo hoeft niet naar school, maar hij moet wel hard werken. Gelukkig kan hij met zijn paard ook leuk spelen en kunstjes doen. En in het cowboydorp valt altijd wel wat te beleven. Aan de hand van het figuurtje Jojo leren de kinderen over de bezigheden, de kleren en de gewoontes van cowboys. Het boek sluit af met een overzicht van beroemde cowboys, een quiz, richtlijnen om een eigen stokpaard te maken en te dansen als een cowboy. De paginagrote prenten zijn eenvoudig en helder van kleur en verduidelijken de tekst. De informatie is aangepast aan een jong publiek, maar het taalgebruik is soms te moeilijk en zal de uitleg van een volwassene nodig zijn. De vormgeving en de halve of hele uitklapbare pagina's zorgen voor extra aantrekkingskracht. Een leuk boek voor kinderen die meer over cowboys willen weten. Vanaf ca. 7 jaar, kijkboek vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044813036

Titel Cowboys
Auteur Suzan Boshouwers
Instelling /Clavis, Hasselt
Secundaire auteur Marjolein Hund
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, 2023
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's, 3 vouwbladen - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Colofon vermeldt: Tekst: Suzan Boshouwers / Illustraties: Marjolein Hund - 1e druk: [Amsterdam] : Clavis, 2010
ISBN 9789044813036
PPN 44045820X
Rubriekscode Verenigde Staten 944.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Cowboys
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Cowboys

Relaties/Serie

Willewete
Boek

Willewete (2010-...)

vol.
Uitgeleend