Bent u daar, God? Ik ben het, Margaret
Boek

Bent u daar, God? Ik ben het, Margaret (2023)/ Judy Blume

De 11-jarige Margaret verhuist van New York naar een klein dorpje in het zuiden van de Verenigde Staten. Ze maakt nieuwe vrienden aan wie ze belooft alles te delen, maar de echt spannende dingen durft ze alleen te delen met iemand die altijd bereid is naar haar te luisteren. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een roman over de dagelijkse avonturen van een tienermeisje dat haar geheimen toevertrouwt aan God. Margaret Simon is een elfjarig meisje dat net is verhuisd van New York City naar Farbook. Ze sluit zich aan bij een geheime club met nieuwe vrienden, waar ze praten over onderwerpen als jongens, beha's en menstruatie. Hoewel ze beloven elkaar alles te vertellen, zijn er dingen die Margaret te spannend vindt om te delen. Gelukkig vindt ze troost in het feit dat er iemand anders is die altijd bereid is om naar haar te luisteren. In eenvoudige, natuurlijke stijl geschreven vanuit het ik-perspectief van Margaret. Voor kinderen vanaf ca. 10 jaar. Judy Blume (1938) is een internationaal bekende Amerikaanse kinderboekenauteur. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk wordt in meer dan vijftien landen uitgegeven. 'Bent u daar, God? Ik ben het, Margaret' werd oorspronkelijk gepubliceerd in 1970.

Specificaties

Nederlands | 9789021488097 | 189 pagina's

Titel Bent u daar, God? Ik ben het, Margaret
Auteur Judy Blume
Secundaire auteur Anneke Bok
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Volt, 2023
Overige gegevens 189 pagina's - 20 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Vertaling Anneke Bok - Vertaling van: Are you there, God? It's me, Margaret. - Englewood Cliffs, N.J. : Bradbury Press, 1970 - Oorspronkelijke titel: Bent u daar, God? Ik ben 't, Margaret / vertaald door Lidi Luursema. - Den Haag : Leopold, (c)1975
ISBN 9789021488097
PPN 439129109
Thematrefwoord Puberteit ; Geloofsbeleving ; Vriendschap
Taal Nederlands