Hulpdiensten
Boek

Hulpdiensten lichtjes en geluiden (2023)/ Tekst: Sam Talpin, Illustraties: Kathryn Selbert, Geluiden: Anthony Marks, Vertaling: Els Peeters

In dit prentenboek met lichtjes en geluiden staan de verschillende hulpdiensten en hun voertuigen centraal. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Dit hardkartonnen prentenboek gaat over hulpvoertuigen. Op de eerste pagina staat een reddingshelikopter centraal, daarna een boot van de kustwacht, vervolgens een politieauto en als vierde komt een ambulance voorbij. Het laatste voertuig is een brandweerauto. De voertuigen worden bestuurd door dieren. Op iedere pagina zijn veel verschillende dieren te zien en naast het hulpvoertuig staan er ook andere voertuigen afgebeeld. Bij ieder voertuig zit een knopje om op te drukken. Wanneer dat gedaan wordt, hoor je het geluid van het voertuig, en er gaat ook een lichtje aan. Op iedere opeenvolgende pagina komt er een extra lichtje bij, zodat bij de eerste pagina er één lampje brandt en op de laatste pagina 5 lichtjes. De illustraties hebben heldere kleuren en doen vrolijk aan door de vriendelijke ogende dieren. De tekst bestaat steeds uit drie regels. Het geluid wordt fonetisch weergegeven en er volgt een korte uitleg over het voertuig. Door de lichtjes en de geluiden is dit een aantrekkelijk boek voor de jonge lezer die zo een eerste kennismaking kan hebben met hulpvoertuigen. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Onbekend | 9781805316343

Titel Hulpdiensten : lichtjes en geluiden
Auteur Sam Taplin
Secundaire auteur Kathryn Selbert ; Els Peeters ; Anthony Marks
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Standaard Uitgeverij, 2023
Overige gegevens 10 Ongenummerde pagina's - gekleurde Illustraties - 22 cm
ISBN 9781805316343
PPN 439565316
Genre dierenleven
Thematrefwoord Reddingsvoertuigen ; Helikopters ; Brandweerauto's ; Ambulance-auto's
Taal Onbekend