Welkom in de broeikaswereld
Boek

Welkom in de broeikaswereld ([2023])/ met verhalen van Tais Teng, Theo Barkel, Jaap Boekestein, Joke Adam, Roderick Leeuwenhart, Jorrit de Klerk, Jasper Polane, Karel Smolders en anderen, samengesteld door Johan Klein Haneveld

Bundeling van zevenentwintig dystopische science fiction-verhalen waarin klimaatverandering verreikende gevolgen heeft voor de aarde.

Aanwezigheid

Recensie

Een science fiction verhalenbundel over klimaatverandering. De bundel bevat 27 verhalen van Nederlandstalige science fiction-schrijvers die de lezer meenemen in een dystopische wereld waarin de klimaatcrisis verreikende gevolgen heeft gehad. Warmterecords sneuvelen, bosbranden breiden zich uit en de voedselvoorziening is ontoereikend. De verhalen verkennen hoop en wanhoop in deze setting. Met name in een vlotte stijl geschreven. Met bijdragen van Max Moragie, Tais Teng, Kelly van der Laan, Hervé Suys, Jasper Polane, Theo Barkel, Krista Noor en Joke Adam, samengesteld en voorzien van een voorwoord door Johan Klein Haneveld. Tais Teng (Den Haag, 1952) is een bekende Nederlandse schrijver, illustrator en science fiction-schrijver. Hij schreef vele boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de Halewijnprijs en de Harland Award.

Specificaties

Nederlands | 9789493308114 | 408 pagina's

Titel Welkom in de broeikaswereld
Secundaire auteur Johan Klein Haneveld ; Tais Teng
Type materiaal Boek
Uitgave Rijen : Uitgeverij Macc, [2023]
Overige gegevens 408 pagina's - 21 cm
Annotatie Op omslag: SF-auteurs voor het klimaat
ISBN 9789493308114
PPN 43933652X
Genre science-fiction - sociale roman - verhalenbundel
Thematrefwoord Klimaatveranderingen ; Dystopieën
Taal Nederlands