Tastenderwijs
Boek

Tastenderwijs twaalf jonge filosofen op zoek naar verdieping (2023)/ Bram Verhulst, Arthur Kok, Gabriel van den Brink [red.]

Verzameling essays waarin twaalf jonge filosofen hun licht laten schijnen op complexe en actuele maatschappelijke problemen, met focus op mens en spiritualiteit, mens en klimaat en mens en maatschappij.

Aanwezigheid

Recensie

Een essaybundel waarin twaalf jonge filosofen hun licht laten schijnen op de complexe problematiek van een wereld in crisis. Wereldwijd verkeren samenlevingen in crisisstemming over problemen die zich op mondiale schaal voordoen. Wat is er nodig om het hoofd te bieden aan de vraagstukken van deze tijd? In deze bundel zoeken twaalf jonge filosofen de confrontatie met de complexiteit rondom brandende maatschappelijke kwesties. De zoektocht naar antwoorden is volgens hen niet altijd gebaat bij concrete oplossingen, maar begint met aftasten. In hun bezinning op wat de tijd nu van ons vraagt, zoeken de auteurs tastenderwijs naar verdieping in drie grote actuele thema's: mens en spiritualiteit, klimaat en maatschappij. Geëngageerd en academisch geschreven, met ruimte voor persoonlijke bespiegelingen. Met enkele zwart-witfoto's. Geschikt voor geoefende lezers met verregaande interesse in (actuele) maatschappelijke vraagstukken. Met bijdragen van onder meer Gerben Fennema, Margot Selie en Ruth Six. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Annalen van het Thijmgenootschap'.

Specificaties

Nederlands | 9789463014540 | 256 pagina's

Titel Tastenderwijs : twaalf jonge filosofen op zoek naar verdieping
Secundaire auteur Bram Verhulst ; Arthur Kok ; Gabriel van den Brink
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij Eburon, 2023
Overige gegevens 256 pagina's - 21 cm
ISBN 9789463014540
PPN 439526639
Rubriekscode 309
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Maatschappelijke veranderingen; Filosofische aspecten; Opstellen ; Crises; Filosofische aspecten; Opstellen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Maatschappelijke veranderingen

Relaties/Serie

Annalen van het Thijmgenootschap
Boek

Annalen van het Thijmgenootschap (Vereniging tot het Bevorderen van de Beoefening der Wetenschap onder de Katholieken in Nederland, waarbij aangesloten de Vereniging voor Thomistische Wijsbegeerte) (1949-...)

vol. jrg. 111 (2023), aflevering 2
Uitgeleend