Het alfabet voor groot verdriet
Boek

Het alfabet voor groot verdriet (oktober 2023)/ Uus Knops, met illustraties van Sassafras De Bruyn ; eindredactie Remco Houtman-Janssen, Saskia Martens ; coördinatie Sam De Graeve, Ella Brocq en Joni Verhulst

Handreiking voor het omgaan met rouw na de dood van een dierbare of het bespreekbaar maken van verdriet. Bij elke letter van het alfabet wordt een woord dat met rouw te maken heeft uitgelegd, van afscheid tot zwijgen. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een hulpzaam boek voor kinderen om hen te ondersteunen in hun verdriet en rouwproces. Het boek legt cruciale woorden uit die te maken hebben met de dood. Elke letter van het alfabet wordt vergezeld door een illustratie die het woord aanvult en uitnodigt tot verdere gesprekken. Het boek kan gebruikt worden bij het overlijden van een dierbare, maar ook bij alledaagse vragen over de dood. Het biedt een warme deken voor gesprekken, waardoor groot verdriet omarmd kan worden. In zachte, meelevende stijl geschreven. Met artistieke, schetsachtige illustraties in kleur en grijstinten. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789464788495 | 72 pagina's

Titel Het alfabet voor groot verdriet
Auteur Uus Knops
Secundaire auteur Sassafras De Bruyn ; Remco Houtman-Janssen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Gent : Borgerhoff & Lamberigts, oktober 2023
Overige gegevens 72 pagina's - gekleurde illustraties - 32 cm
Annotatie Met register
ISBN 9789464788495
PPN 440548063
Rubriekscode 418.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rouwproces; ABC-boeken
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Rouwproces