De doorbraak
Grote Letter Boek

De doorbraak ([2023])/ Simone van der Vlugt

Een jonge vrouw loopt weg van huis vanwege haar tirannieke vader en breekt door als zangeres. Als het mis loopt in haar nieuwe leven gaat ze op zoek naar haar broer, de enige met wie ze een goede band had.

Recensie

Romée heeft een tirannieke vader, elke overtreding van de huisregels wordt zwaar bestraft. Na een heftige ruzie loopt ze weg en via omwegen wordt ze een bekende zangeres. Maar dan wordt ze beschuldigd van plagiaat, wordt ze gevolgd door een stalker, wordt ze verdacht van drugsgebruik en krijgt ze een burn-out. Ze gaat op zoek naar haar broer Rob, de enige met wie ze een goede band had. Romée vertelt haar verhaal tegen een psychotherapeut, maar houdt cruciale dingen achter. Een ontroerend en realistisch verhaal over verstoorde familierelaties en de gevolgen die dat heeft voor het verdere leven. Romée vertrouwt de verkeerde mensen. Ook laat het verhaal een realistisch beeld zien van het leven van artiesten en de strijd om de gunst van het publiek. Het is niet echt een thriller, maar meer verhaal over een ongelukkige familie waarbij van alles uit de hand loopt. Boeiend, je leest het in een ruk uit. De auteur (1966) schrijft jeugdboeken, historische romans en thrillers.

Specificaties

Nederlands | 9789036441292

Titel De doorbraak
Auteur Simone van der Vlugt
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Deventer : Grote Letter Bibliotheek, [2023]
Overige gegevens ... pagina's - 23 cm
Annotatie Eerder verschenen in grote letter: Deventer : Grote Letter Bibliotheek, 2019. - ([Grote letter bibliotheek] ; 3595). - Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Prometheus, 2017 - Met grote letters gedrukt
ISBN 9789036441292
PPN 440398495
Genre thriller - psychologische roman
Taal Nederlands