Booster
Boek

Booster even dynamisch als de film! (september 2014)/ Marc Hendrickx & Dirk Dobbeleers, fotomateriaal: Jekino, Lambofilms en ETA

Een groepje jongeren hangt wat rond met hun brommers op een pleintje. Als Brent op een dag op zijn bmx het pleintje op komt fietsen, worden de verhoudingen verstoord. Vanaf ca. 13 jaar.

Recensie

Een groepje jongeren hangt wat rond met hun brommers op een pleintje. Als Brent op een dag op zijn bmx het pleintje op komt fietsen, worden de verhoudingen verstoord. Ilse is erg onder de indruk van Brent, en dat is tegen het zere been van leider Jimmy, die vindt dat Ilse hem toebehoort. De spanningen lopen steeds verder op, wat resulteert in een roekeloze straatrace met alleen maar verliezers. Enigszins warrig geschreven Vlaams tienerboek dat voornamelijk bestaat uit dialogen. Het taalgebruik is nogal oubollig, de verhaallijn niet bijster origineel, de personages zijn vrij stereotiep, maar de auteurs weten de spanning in het verhaal wel goed op te bouwen. Dit boek werd in de eerste helft van 2014 verfilmd. In 2005 verscheen de eerste druk, tegelijk met een theaterstuk. Voorafgaand aan het verhaal wordt iets verteld over de verfilming, achterin staat informatie over Vlaamse steunpunten voor verkeersslachtoffers. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462342637 | 148 pagina's

Titel Booster : even dynamisch als de film!
Auteur Marc Hendrickx
Secundaire auteur Dirk Dobbeleers
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo, september 2014
Overige gegevens 148 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Oorspronkelijke titel: Wolken en een beetje regen. - Waasmunster : Abimo, 2005
ISBN 9789462342637
PPN 383737508
Thematrefwoord Hangjongeren
Taal Nederlands