De grootste voetafdruk
Boek

De grootste voetafdruk ([2023])/ Rob & Tom Sears, vertaling [uit het Engels]: Berd Ruttenberg

De mega-mens is gemaakt van alle mensen op aarde. Hij is groter dan álle andere dieren. Langzaam ontdekt de mega-mens welke problemen hij op aarde heeft veroorzaakt en hoe hij die zou kunnen oplossen. Informatief prentvertelling met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een origineel en informatief prentenboek over de invloed van de mens op het leven op onze planeet. Maak kennis met de mega-mens: een mens gemaakt van alle acht miljard mensen op deze aardbol. Hij is ontzaglijk en onwetend, en hij is de grootste hoop voor het leven op aarde. Langzaam maar zeker ontdekt de mega-mens welke problemen hij heeft veroorzaakt op onze planeet, en hoe hij die zou kunnen oplossen. Het boek laat zien hoe invloedrijk én vervuilend de aanwezigheid van de mens op aarde is in vergelijking met andere diersoorten. 'De grootste voetafdruk' is ludiek en informatief geschreven, met een grote hoeveelheid weetjes en cijfers over de ecologische voetafdruk van mens en dier. Met sfeervolle, originele illustraties in aquarel-achtige stijl waarin allerlei dieren op schaal worden afgezet tegen de grootte van de mega-mens. Vanaf ca. 9 jaar. Rob Sears is een Britse auteur en creative director. Hij schreef onder meer de internationale hit 'The Beautiful Poetry of Donald Trump'.

Specificaties

Nederlands | 9789089674128

Titel De grootste voetafdruk
Auteur Rob Sears
Secundaire auteur Tom Sears ; Berd Ruttenberg
Type materiaal Boek
Uitgave [Hoorn, (NH)] : Hoogland & Van Klaveren, [2023]
Overige gegevens 96 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Tekst Rob Sears, illustraties Tom Sears. - Omslag vermeldt: Acht miljard mensen. Één onhandige reus - Vertaling van: The biggest footprint. - (c)2021
ISBN 9789089674128
PPN 437825175
Rubriekscode 614.62
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Milieuverontreiniging ; Milieueducatie ; Klimaatveranderingen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Milieuvervuiling