Maan en Aarde hebben bonje
Boek

Maan en Aarde hebben bonje ([2023])/ David Duff, illustraties Noemi Vola ; vertaling [uit het Engels] Martine van Rooijen

Maan is Aarde zat en vertrekt richting de zon. Onderweg ontmoet ze allerlei planeten, maar geen enkele planeet is zo fijn als de Aarde. Met weetjes over planeten. Prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Een prentenboek over sorry zeggen en waarderen wat je hebt. Na 4,5 miljard jaar samen met Aarde is Maan het zat. Opnieuw beginnen, nieuwe 'mensen' ontmoeten en ergens anders wonen, in de buurt van de zon. Dat is wat ze wil, dus pakt Maan haar spullen en vertrekt. Onderweg komt de Venus tegen, Mercurius, Jupiter en andere planeten. De ontmoetingen zijn leuk, maar toch hebben alle planeten iets wat Maan niet bevalt: te klein, te kaal, te koud. En de zon? Die blijkt veel te warm te zijn. Maan verlangt terug naar het frisse groen en blauw van Aarde en ze keert terug. Met weetjes over de planeten in het zonnestelsel. Vriendelijk en sympathiek geschreven. Met aandoenlijke kleurenillustraties in naïeve stijl. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463192897

Titel Maan en Aarde hebben bonje
Auteur David Duff
Secundaire auteur Noemi Vola ; Martine van Rooijen
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Uitgeverij Parade, [2023]
Overige gegevens 40 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaling van: The day moon and earth had an argument. - ©2023
ISBN 9789463192897
PPN 439078563
Thematrefwoord Zonnestelsel ; Maan ; Aarde ; Ruzies ; Heimwee
Taal Nederlands