De meisjes van de katoenfabriek
Boek

De meisjes van de katoenfabriek ([2023])/ Susanna Alakoski, vertaald uit het Zweeds door Edith Sybesma en Neeltje Wiersma

Een jonge vrouw in het Finland van begin twintigste eeuw raakt per ongeluk zwanger en moet haar veilige boerderijleven verlaten om in de stad te gaan werken.

Aanwezigheid

Recensie

Het eerste deel van een vierdelige romanreeks over het leven, werk en de verlangens van vrouwen in Finland en Zweden, die de hele twintigste eeuw omspant. Het verhaal volgt Hilda, een jonge vrouw die per ongeluk zwanger raakt en haar veilige boerderijleven moet verlaten om te gaan werken. In de stad ontmoet ze Helli, die haar introduceert aan het leven in de katoenfabriek. Het boek verweeft het dagelijks leven van begin twintigste eeuw met de wereldpolitiek. Zachtaardig en meevoerend geschreven. Geschikt voor een brede tot literaire lezersgroep. Susanna Alakoski (1962) is geboren in Finland en groeide op in Zweden. Ze debuteerde met de roman 'Svinalängorna', die met de August-prijs werd bekroond en werd verfilmd. Haar serie romans over de levens van vier generaties Finse en Zweedse vrouwen verschijnt in diverse landen in vertaling.

Specificaties

Nederlands | 9789083335728 | 399 pagina's

Titel De meisjes van de katoenfabriek
Auteur Susanna Alakoski
Secundaire auteur Edith Sybesma ; Neeltje Wiersma
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Orlando, [2023]
Overige gegevens 399 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Bomullsängeln. - Natur och Kultur, (c)2019
ISBN 9789083335728
PPN 438766865
Thematrefwoord Vrouwenleven ; Fabrieksarbeiders ; Finland
Taal Nederlands