Kinderen krijgen is optioneel
Boek

Kinderen krijgen is optioneel waarom niet alle vrouwen moeder willen worden ([2023])/ Marloes De Vries, redactie: Leonie Hardeman

Persoonlijk getinte beschouwingen voor en over vrouwen die er bewust voor kiezen om geen kinderen te krijgen, met speciale aandacht voor onderzoeken en statistieken. Met illustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Een persoonlijk geïllustreerd boek met informatie voor en over vrouwen die er bewust voor kiezen om geen kinderen te krijgen. Marloes de Vries neemt de lezer mee langs alle ongepaste opmerkingen, (voor)oordelen en maatschappelijke drempels waarmee bewust kinderloze vrouwen te maken hebben. Zonder oordeel laat de auteur zien hoe het leven eruit kan zien als je weloverwogen besluit om geen moeder te worden. Het boek helpt vrouwen niet alleen om hun eigen wensen te verkennen, maar zorgt ook voor begrip en herkenning bij diegenen die deze keuze moeilijk te begrijpen vinden en haalt bewust kinderloos zijn uit de taboesfeer. In luchtige, informatieve en persoonlijke stijl en met humor geschreven. Met lijstjes en statistieken, persoonlijke verhalen van kinderloze vrouwen en cartoonachtige illustraties in zwart-wit en steunkleur roze. Voor een brede tot geoefende lezersgroep. Marloes De Vries (1984) is een Nederlandse illustrator, schrijver en beeldmaker.

Specificaties

Nederlands | 9789463493734 | 199 pagina's

Titel Kinderen krijgen is optioneel : waarom niet alle vrouwen moeder willen worden
Auteur Marloes de Vries
Secundaire auteur Leonie Hardeman
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Blossom Books, [2023]
Overige gegevens 199 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789463493734
PPN 43541657X
Rubriekscode 615.53
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vrijwillige kinderloosheid ; Vrouwenemancipatie
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Kinderloosheid