Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Honderd miljoen jaar en een dag
Boek

Honderd miljoen jaar en een dag roman (2023)/ Jean-Baptiste Andrea, vertaald uit het Frans door Gertrud Maes en Martine Woudt

Een paleontoloog onderneemt een expeditie in de bergen om een dinosaurusskelet te vinden. De ontberingen van de zoektocht blijken een kans om in de oorsprong van de mensheid te duiken.

Aanwezigheid

Recensie

Een psychologische roman over een paleontoloog die op zoek gaat naar een skelet van een dinosaurus in de bergen. In 1954 roept Stan zijn vriend en voormalige assistent Umberto op om zich bij hem te voegen tijdens zijn zoektocht. Samen met Peter, Umberto's jonge assistent en berggids Gio, beginnen de mannen aan de expeditie. Tijdens de beklimming blijkt de wetenschappelijke zoektocht breder te zijn dan dat. De terugkeer naar de natuur, de ervaring van kou en eenzaamheid is ook een kans in de oorsprong van de mensheid te duiken; die van de waanzin en kindertijd. Als Stan na twee maanden in de bergen alleen in het basiskamp achterblijft, moet hij zien te overleven tot het voorjaar om weer af te kunnen dalen naar de bewoonde wereld. In beeldende en invoelende stijl geschreven. Voor een breed tot literair lezerspubliek. Jean-Baptiste Andrea (Saint-Germain-en-Laye, 1971) is schrijver, scenarioschrijver en filmregisseur. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de Grand prix RTL-Lire en de Prix du Premier Roman.

Specificaties

Nederlands | 9789493290709 | 221 pagina's

Titel Honderd miljoen jaar en een dag : roman
Auteur Jean-Baptiste Andrea
Secundaire auteur Gertrud Maes ; Martine Woudt
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Zaandam : Uitgeverij Oevers, 2023
Overige gegevens 221 pagina's - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Cent millions d'années et un jour. - Paris : L'Iconoclaste, (c)2019
ISBN 9789493290709
PPN 439052297
Genre psychologische roman - historische roman
Thematrefwoord Bergexpedities ; Natuur
Taal Nederlands