De koninklijke onderkant
Boek

De koninklijke onderkant de verborgen kant van de Zonnekoning ([2023])/ scenario: Philippe Charlot, tekeningen: Eric Hübsch ; Inkleuring: Orlane Chambert

Lodewijk XIV lijdt aan een fistel, en een delicate en potentieel fatale operatie is zijn laatste optie. Ondertussen droomt een jongeman ervan barbier te worden, een beroep dat de dames aantrekt. Ballonstrip in kleur.

Aanwezigheid

Recensie

Een stripboek over Lodewijk XIV en een jonge Franse barbier. Het verhaal speelt zich af in 1686, waarin Lodewijk de Veertiende lijdt aan een fistel. Een delicate en potentieel fatale operatie is zijn laatste optie. Tegelijkertijd dreigen de prinsen van Europa het koninkrijk Frankrijk te verscheuren. Ondertussen droomt de jonge Geoffroy ervan om barbier te worden, een beroep dat de dames aantrekt, en zijn vaders slagerij trekt hen ook niet. Zou het aan het uithangbord boven de deur liggen? 'Bij de gelukkige dwaas die zijn aanstaande in stukken verkocht.' In zijn familie gaan de dingen niet half als het om liefde gaat. Ballonstrip in kleur, met cartoonachtige personages tegen realistische achtergronden. Eric Hübsch (Toulon, 1971) is een Franse stripauteur. Hij schreef meerdere boeken.

Specificaties

Nederlands | 9789085527701 | 64 pagina's

Titel De koninklijke onderkant : de verborgen kant van de Zonnekoning
Auteur ... Hübsch
Secundaire auteur Philippe Charlot ; Orlane Chambert
Type materiaal Boek
Uitgave Zedelgem : Saga Uitgaven, [2023]
Overige gegevens 64 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans - Oorspronkelijke Franse uitgave: Bamboo Édition
ISBN 9789085527701
PPN 440517575
Genre stripverhaal - historische roman - humoristische roman
Thematrefwoord Louis XIV (koning van Frankrijk) ; Frankrijk; 17e eeuw
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Collectie Bamboe
Boek

Collectie Bamboe (2007-...)

vol.
Uitgeleend