Het geheim
Boek

Het geheim (2023)/ Katja Brandis, met illustraties van Claudia Carls ; vertaald [uit het Duits] door Ingrid Vandekerckhove

Carag (13) is een transformeerder: hij kan zowel een poema als een mens zijn. Op een speciale school leert hij hoe hij als mens moet leven. Zijn beste vriendin Holly gedraagt zich vreemd. Wat is er aan de hand? Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Derde deel, na 'Gevaarlijke vriendschap'* over Carag, een zogenaamde transformeerder of woodwalker. Hij is opgegroeid als poema, maar kan zich veranderen in een mens. Op zijn dertiende besloot hij naar de mensenwereld te gaan en zit nu op een internaat waar hij leert hoe hij als mens moet leven. Carag komt zijn vriendin Holly, een eekhoornwoodwalker, te hulp, als die door haar voogd op een andere school wordt geplaatst. Ook probeert hij samen met andere transformeerders een aantal geheimzinnige overvallen op te lossen. Heeft de nieuwe leraar op school er misschien iets mee te maken? Ondertussen blijven de wolven op school hem treiteren en is er ook nog de machtige poematransformeerder Andrew Milling, die niet alleen een bedreiging vormt voor Carag maar ook voor de gehele mensenwereld. Verder worstelt Carag soms met heimwee naar zijn poemafamilie. Zou zijn vader eindelijk kunnen accepteren dat Carag gekozen heeft voor een leven in de mensenwereld? Alles bij elkaar weer een spannend verhaal, maar minder verrassend dan de eerste twee boeken, doordat sprake is van een zekere herhaling van verhaalelementen. Met kleine zwart-witillustraties. In het Duits verschenen al zes delen van de serie. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044834895 | 300 pagina's

Titel Het geheim
Auteur Katja Brandis
Secundaire auteur Claudia Carls ; Ingrid Vandekerckhove
Type materiaal Boek
Editie Vijfde druk;
Uitgave Hasselt : Clavis, 2023
Overige gegevens 300 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Holly Geheimnis. - Würzburg : Arena Verlag GmbH, 2017. - (Woodwalkers)
ISBN 9789044834895
PPN 440579643
Genre sprookjes - schoolverhaal
Thematrefwoord Gedaanteverwisselingen ; Kostschoolleven ; Dieren
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Woodwalkers
Boek

Woodwalkers (2021)

vol. 3
Uitgeleend
Katja Brandis