De picknick
Boek

De picknick (2022)/ bedacht door Karina Schaapman, fotografie door Allard Bovenberg ; concept en tekst: Studio Schaapman

Het is mooi weer. Sam en Julia willen gaan picknicken met de kleine drieling. Maar hoe krijgen ze hun kar met lekkere spullen naar beneden? Gelukkig zijn er altijd buren in het Muizenhuis die willen helpen. Prentenboek met sfeervolle kleurenfoto's. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een vrolijk kinderboek waarin de muizenfamilie van Sam, Julia en de drieling een kar volgeladen heeft met lekkere dingen. De zon schijnt vandaag en de vogeltjes zingen. Maar hoe krijgen ze die zware kar de trappen af? Gelukkig kent Julia een sluiproute die langs de achterkant van het Muizenhuis leidt. Toch gaat het nog mis. Alle spullen zijn stuk! Nu kan de picknick niet meer doorgaan. Of zouden de aardige bewoners van het Muizenhuis te hulp schieten? Op optimistische toon geschreven. Met fantasierijke kleurenfoto's van het geknutselde Muizenhuis en de muizenbewoners. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar. Studio Schaapman begon met Karina Schaapman, Nederlandse kinderboekenschrijver en kunstenares. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Het Muizenhuis / Sam en Julia'. Voor deze kinderserie bouwde Studio Schaapman Het Muizenhuis, een decor gemaakt van kartonnen dozen, papier-maché, authentieke stoffen uit de jaren 50, 60 en 70, en afvalmateriaal. Het Muizenhuis heeft een voor-, zij- en achterkant en telt meer dan honderd kamers, gangenstelsels en buitenruimtes.

Specificaties

Nederlands | 9789047622765

Titel De picknick
Instelling Studio Schaapman
Secundaire auteur Karina Schaapman ; Allard Bovenberg
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2022
Overige gegevens 31 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie 1e druk: 2017
ISBN 9789047622765
PPN 440566568
Thematrefwoord Picknicken ; Fotoprentenboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het Muizenhuis
Boek

Het Muizenhuis (2011-...)

vol.
Uitgeleend
Karina Schaapman