Dit verhaal moet goed verteld worden
Boek

Dit verhaal moet goed verteld worden verhalen ([2023])/ Jennifer Nansubuga Makumbi, vertaald uit het Engels door Josephine Ruitenberg

Korte verhalen over mensen en dieren die hun thuisland verlaten. In hun nieuwe woonplaats moeten ze leren omgaan met andere gewoontes en met vooroordelen, terwijl het complexe verleden van hun thuisland een schaduw werpt over hun nieuwe leven.

Aanwezigheid

Recensie

Een literaire verhalenbundel over migratie, identiteit en vooroordelen. Een man mag zijn sprinkhanen niet langs de grenscontrole meenemen en peuzelt ze voor de ogen van de douanebeambte op. Een meisje meet zich een Brits accent aan, maar iedereen herkent haar Oegandese tongval. Een hond die van Afrika naar Europa wordt meegenomen ziet met afgrijzen aan hoe 'zijn mens' met hondenpoepzakjes in de weer is. De personages in deze bundel moeten allemaal wennen aan hun nieuwe woonplaats. Ze werken hard, slagen of falen, keren terug of blijven voorgoed. Altijd is er het chaotische en gecompliceerde verleden in het thuisland dat een schaduw werpt over hun nieuwe leven. In beeldende stijl en met literair vakmanschap geschreven, met sprekende karakterschetsen. Vooral geschikt voor de meer literaire lezer. Jennifer Nansubuga Makumbi (Kampala, 1967) is een Oegandese schrijver van romans en korte verhalen en wordt gezien als een van de belangrijkste hedendaagse stemmen in de Afrikaanse literatuur. Haar romans 'Kintu' en 'De eerste vrouw' wonnen diverse literaire prijzen.

Specificaties

Nederlands | 9789464520941 | 316 pagina's

Titel Dit verhaal moet goed verteld worden : verhalen
Auteur Jennifer Nansubuga Makumbi
Secundaire auteur Josephine Ruitenberg
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Cossee, [2023]
Overige gegevens 316 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Manchester happened. - (c)2019
ISBN 9789464520941
PPN 438375734
Genre sociale roman - roman over het rassenvraagstuk - verhalenbundel
Thematrefwoord Migranten ; Identiteit ; Vooroordelen
Taal Nederlands