Frankenstein [Nederlands] [Makkelijk lezen]
Boek

Frankenstein [Nederlands] [Makkelijk lezen] (2023)/ Mary Shelley, oorspronkelijke bewerking: Pauline Francis ; Nederlandse vertaling [uit het Engels] : Anne-Marie Vervelde ; bewerking vertaling: Eenvoudig Communiceren

De student Victor Frankenstein wekt een dood lichaam tot leven. Het is een lelijk monster dat verschrikkelijke dingen doet. Lukt het hem zijn eigen monster tegen te houden? Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden.

Recensie

Een herschreven versie van de klassieker in makkelijke taal. De student Victor Frankenstein besluit om zelf leven te creëren en maakt in het geheim een menselijk lichaam na. Met behulp van elektriciteit wekt hij het lichaam tot leven, maar realiseert zich al snel dat hij een monster heeft gecreëerd. Dit monster blijkt verschrikkelijke plannen te hebben. Het is aan Frankenstein om zijn eigen monster tegen te houden. Het geheel voldoet qua taalgebruik (eenvoudige woorden, korte zinnen, geschreven in de t.t.) en lay-out (groot lettertype, brede marges, korte hoofdstukjes) aan de criteria voor makkelijk lezen. Het sterk vereenvoudigen van het verhaal gaat echter geheel ten koste van de sfeer. Het verhaal blijft een oppervlakkige beschrijving, mist spanning en bevat tijdssprongen. Deprimerend verhaal in een notendop, waarin de dop belangrijker lijkt dan de noot. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Wereldverhalen Pocket'.

Specificaties

Nederlands | 9789086967407 | 87 pagina's

Titel Frankenstein [Nederlands] [Makkelijk lezen]
Uniforme titel Wereldverhalen Pockets ; 2
Auteur Mary Shelley
Instelling /Eenvoudig Communiceren
Secundaire auteur Pauline Francis ; Anne-Marie Vervelde
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, 2023
Overige gegevens 87 pagina's - 19 cm
Annotatie Vertaling van: Frankenstein - (Wereldverhalen Pockets ; 2)
ISBN 9789086967407
PPN 439552079
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Monster van Frankenstein
Taal Nederlands