Focus
Boek

Focus de wereld van ASML : het machtsspel om de meest complexe machine op aarde ([2023])/ Marc Hijink, infograhics Roel Venderbosch

Journalistieke bespreking van chipmachinefabrikant ASML, dat door geopolitieke verschuivingen in het middelpunt van een technologieoorlog is beland. Met foto's en illustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Een boek over ASML, het waardevolste techbedrijf van Europa en het belangrijkste bedrijf van Nederland. ASML ontwerpt machines die de meest geavanceerde chips ter wereld produceren, gebruikt door bedrijven zoals Intel, Samsung, Apple en Tesla. Oorspronkelijk opereerde ASML op de achtergrond, maar door geopolitieke verschuivingen is het bedrijf nu het middelpunt van een technologieoorlog geworden tussen Amerika, China en Europa. De auteur volgde ASML jarenlang van binnenuit en sprak met alle hoofdrolspelers in het ASML-netwerk. Het boek biedt een uniek inzicht in industriële innovatie en de wereldwijde strijd om economische en militaire macht. Vaardig en journalistiek geschreven. Met foto's, illustraties en kaarten. Geschikt voor een breed tot geoefend lezerspubliek. Marc Hijink (1969) is journalist. Hij schrijft al bijna twintig jaar over technologie en economie voor NRC en volgt ASML al jaren op de voet.

Specificaties

Nederlands | 9789463823050 | 320 pagina's

Titel Focus : de wereld van ASML : het machtsspel om de meest complexe machine op aarde
Auteur Marc Hijink
Secundaire auteur Roel Venderbosch
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Balans, [2023]
Overige gegevens 320 pagina's, 16 ongenummerde pagina's platen - illustraties - 23 cm
ISBN 9789463823050
PPN 43910629X
Rubriekscode 384
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen ASML
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Elektronica