Het grote kunstkoopboek
Boek

Het grote kunstkoopboek (2023)/ tekst Nadine van den Bosch en Nienke van der Wal, redactie Merijn de Leur-van Duyn ; fotografie Saffron Pape

Informatie en adviezen over het kopen van kunst, met persoonlijke ervaringen van verzamelaars, curatoren, kunstenaars en galeriehouders. Met kleurenfoto's.

Aanwezigheid

Recensie

Een boek over het kopen van kunst. Het boek biedt inzicht in het hoe, wat, waar en waarom van kunstkopen, inclusief kennis over de kunstmarkt, het plaatsen van kunst in huis en andere relevante aspecten van kunstaankoop. Het benadrukt het belang van kennis van de kunstgeschiedenis voor het begrijpen van hedendaagse kunst en biedt verschillende perspectieven van verzamelaars, curatoren, kunstenaars, galeriehouders en een wetenschapsjournalist. Het boek is bedoeld voor zowel beginners als ervaren kunstverzamelaars en streeft ernaar om de kunstwereld toegankelijker te maken. Helder en begrijpelijk geschreven, met persoonlijke passages. Met veel kleurenfoto's. Nadine van den Bosch en Nienke van der Wal zijn werkzaam in de kunstwereld en oprichters van Young Collectors Circle, een platform voor beginnende kunstkopers.

Specificaties

Nederlands | 9789089899729 | 192 pagina's

Titel Het grote kunstkoopboek
Auteur Nadine van den Bosch
Secundaire auteur Nienke van der Wal ; Merijn de Leur-van Duyn ; Saffron Pape
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Terra, 2023
Overige gegevens 192 pagina's - illustraties - 24 cm
ISBN 9789089899729
PPN 439165032
Rubriekscode 700.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kunstverzamelen ; Kunsthandel
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Kunstverzamelen