Het circus
Boek

Het circus (2023)/ bedacht door Karina Schaapman, gefotografeerd door Jaap Vliegenthart

Julia gaat met haar moeder in het circus werken. Ze stuurt brieven naar haar buurjongen Sam uit het Muizenhuis. Ze vertelt hem alles over haar avonturen in het circus. Prentvertelling met sfeervolle kleurenfoto's. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Een vrolijk fotoprentenboek met korte verhalen over het circus. De avontuurlijke muis Julia reist in de zomervakantie met een circus mee. Ze logeert in een woonwagen, helpt bij de voorstellingen en leert zelfs koorddansen! Ondertussen missen Julia en Sam elkaar en sturen ze elkaar brieven over hun avonturen. Julia raakt bevriend met Enrico de clown en Sylvana de trapezewerkster. En wat gebeurt er in de tussentijd eigenlijk allemaal in het Muizenhuis? Warm en vriendelijke geschreven. Met fantasierijke kleurenfoto's van het geknutselde Muizenhuis en de muizenbewoners. Vanaf ca. 4 jaar. Studio Schaapman begon met Karina Schaapman, een Nederlandse kinderboekenschrijver en kunstenares. Dit boek maakt deel uit van de serie 'Het Muizenhuis'*. Voor deze kinderserie bouwde Studio Schaapman Het Muizenhuis, een decor gemaakt van kartonnen dozen, papier-maché, authentieke stoffen uit de jaren 50, 60 en 70, en afvalmateriaal. Het Muizenhuis heeft een voor-, zij- en achterkant en telt meer dan honderd kamers, gangenstelsels en buitenruimtes.

Specificaties

Nederlands | 9789047614555 | 67 pagina's

Titel Het circus
Instelling Studio Schaapman
Secundaire auteur Karina Schaapman ; Jaap Vliegenthart
Type materiaal Boek
Editie 4e druk;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2023
Overige gegevens 67 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Concept en tekst: Studio Schaapman. - Omslag vermeldt: "Sam en Julia : het muizenhuis" - Oorspronkelijke titel: Sam & Julia en het circus. - 2013
ISBN 9789047614555
PPN 440595223
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Circussen ; Fotoprentenboeken ; Voorleesboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het Muizenhuis
Boek

Het Muizenhuis (2011-...)

vol.
Uitgeleend
Karina Schaapman