Sam en Julia
Boek

Sam en Julia (2023)/ bedacht door Karina Schaapman, gefotografeerd door Ton Bouwer

De muisjes Sam en Julia wonen allebei in het Muizenhuis, waar nog veel meer muizenfamilies wonen. Sam is verlegen en Julia een echte durfal. Samen beleven ze allerlei avonturen. Prentvertelling met sfeervolle kleurenfoto's. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een tijdloos fotoprentenboek met verhalen over vriendschap. Het verhaal introduceert de lezers aan Sam en Julia, de beste muizenvrienden die in het Muizenhuis wonen. Julia, nieuwsgierig en reuze-eigenwijs, woont zeshoog-middenachter in een kamertje met haar moeder. Sam, verlegen en braaf, woont middenvoor in het Muizenhuis met zijn grote familie. Samen beleven ze avonturen en vormen ze een onafscheidelijk duo. Warm en vriendelijke geschreven. Met fantasierijke kleurenfoto's van het geknutselde Muizenhuis en de muizenbewoners. Vanaf ca. 4 jaar. Studio Schaapman begon met Karina Schaapman, een Nederlandse kinderboekenschrijver en kunstenares. Dit boek maakt deel uit van de serie 'Het Muizenhuis'*. Voor deze kinderserie bouwde Studio Schaapman Het Muizenhuis, een decor gemaakt van kartonnen dozen, papier-maché, authentieke stoffen uit de jaren 50, 60 en 70, en afvalmateriaal. Het Muizenhuis heeft een voor-, zij- en achterkant en telt meer dan honderd kamers, gangenstelsels en buitenruimtes.

Specificaties

Nederlands | 9789047611110 | 58 pagina's

Titel Sam en Julia
Instelling The Mouse Mansion Company, Amsterdam
Secundaire auteur Karina Schaapman ; Ton Bouwer
Type materiaal Boek
Editie 21e druk;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2023
Overige gegevens 58 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Concept & tekst The Mouse Mansion Company B.V. - Omslag vermeldt: "Sam en Julia : het muizenhuis" - 1e druk: (c)2011
ISBN 9789047611110
PPN 440595150
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Vriendschap ; Fotoprentenboeken ; Voorleesboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het Muizenhuis
Boek

Het Muizenhuis (2011-...)

vol.
Uitgeleend
Karina Schaapman