Het rode kristal
Boek

Het rode kristal (2023)/ tekst/tekeningen/kleur Didier Tarquin& Lyse Tarquin, vertaling [uit het Frans]: Mariella Manfré

Na de rampzalige ontsnapping uit Fort Messaoud neemt de U.C.C. Dolores Mony en Kash mee naar een mysterieuze bestemming. Het schip, geërfd van generaal McMonroe, ontsnapt ternauwernood aan een Rasseth-aanval. Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een spannend scifi-stripverhaal over goed en kwaad en verzet. Na een ontsnapping uit Fort Messaoud voert de U.C.C. Dolores Mony en Kash naar een onbekende bestemming. Het schip, geërfd van generaal McMonroe, ontsnapt ternauwernood aan een Rasseth-aanval en de reis eindigt bij een enorme poort die leidt naar het hart van een dode maan. Hier bevindt zich het felbegeerde rode kristal, waarvoor velen bereid zijn te doden, zelfs als dit betekent dat ze goddelijke wetten overtreden. Getekend in semi-realistische stijl met veel gebruik van aardse, matte kleuren met een overwegend koele toon. Vanaf ca. 14 jaar. Let op: deze strip bevat scènes met expliciet geweld en expliciete seks. Didier Tarquin (Toulon, 1967) is stripauteur, stripscenarist, stripschetser en comics creator. Hij schreef vele boeken. Dit stripverhaal is deel 3 van de serie: 'U.C.C. Dolores'.

Specificaties

Nederlands | 9789088867729 | 63 pagina's

Titel Het rode kristal
Auteur Didier Tarquin
Secundaire auteur Lyse Tarquin ; Mariella Manfré
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Oosterhout] : Uitgeverij L, 2023
Overige gegevens 63 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Cristal rouge. - Éditions Glénat, (c)2020
ISBN 9789088867729
PPN 440147131
Genre stripverhaal - science-fiction
Thematrefwoord Goed en kwaad ; Outlaws
Taal Nederlands

Relaties/Serie

U.C.C. Dolores
Boek

U.C.C. Dolores (2020-...)

vol. 3
Uitgeleend
Didier Tarquin