De kunst van etiquette
Boek

De kunst van etiquette waarom een ananas op tafel hoort en een smartphone niet ([2023])/ Isabelle Coppens, illustraties: Eline van Lindenhuizen

Bespreking van de basisprincipes van etiquette in hedendaagse situaties. Met verhalen over de geschiedenis achter deze regels.

Recensie

Een verhelderend boek over etiquette. Het behandelt de basisprincipes van etiquette, met een focus op het attent en respectvol omgaan met anderen in hedendaagse situaties. Het gaat in op de verhalen en geschiedenis achter deze regels, met voorbeelden variërend van de eetgewoonten van Lodewijk XIV tot de reden waarom het onderste knoopje van een kostuumjasje open blijft. Het boek biedt ook inzicht in minder bekende etiquette, zoals de traditie van het plaatsen van een ananas op tafel bij het ontvangen van gasten. Helder en toegankelijk geschreven. Met zwart-witillustraties. Isabelle Coppens is de oprichter van het bedrijf Gracious Manners. Ze is afgestudeerd als burgerlijk ingenieur. Ze volgde diverse etiquette- en protocolopleidingen in Engeland en daarbuiten. Ze geeft workshops en trainingen over etiquette aan zowel particulieren als bedrijven en is etiquettedocente aan de School for Butlers & Hospitality in Hertsberge.

Specificaties

Nederlands | 9789401496216 | 169 pagina's

Titel De kunst van etiquette : waarom een ananas op tafel hoort en een smartphone niet
Auteur Isabelle Coppens
Secundaire auteur Eline van Lindenhuizen
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2023]
Overige gegevens 169 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789401496216
PPN 440364701
Rubriekscode 499.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Etiquette
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Etiquette