Dag voor dag
Boek

Dag voor dag een getijdenboek van de liefde (november 2023)/ Helga Schubert, vertaald [uit het Duits] door Goverdien Hauth-Grubben

Persoonlijk verhaal over het levenseinde van de man van de Duitse auteur (1940); een liefdesverklaring aan wat het leven de moeite waard maakt, te midden van de tegenslagen van de ouderdom.

Aanwezigheid

Recensie

Een persoonlijk verhaal over het levenseinde. Het boek vertelt het verhaal van een echtpaar dat meer dan vijftig jaar samen is geweest. Nu is de man ziek en in de laatste fase van zijn leven. Het verhaal, dat zich afspeelt op één dag, gaat over hoe je je eigen mentale welzijn en de waardigheid van de ander bewaakt in zo'n situatie. Terwijl de man de grens tussen leven en dood oversteekt, houdt zijn vrouw zijn hand vast. Teder en beeldend geschreven. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. Helga Schubert (Berlijn, 1940) is een Duitse schrijver en psycholoog. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk wordt in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de Hans Fallada Prize en de Heinrich Mann Prize.

Specificaties

Nederlands | 9789493304918 | 222 pagina's

Titel Dag voor dag : een getijdenboek van de liefde
Auteur Helga Schubert
Secundaire auteur Goverdien Hauth-Grubben
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Pluim, november 2023
Overige gegevens 222 pagina's - 20 cm
ISBN 9789493304918
PPN 440502578
Rubriekscode 418.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ouderdom; Verhalen ; Sterven; Verhalen ; Liefde; Verhalen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Ouderdom