Robbedoes en Blue Gorgon
Boek

Robbedoes en Blue Gorgon ([2023])/ tekeningen en inkleuring Dany, scenario Yann ; vertaling [uit het Frans]: the house of BOOM!

Robbedoes en Kwabbernoot raken verzeild in de strijd tussen een vrouwelijke ecoterroristische organisatie en een miljardair die vervuilende chemische meststoffen produceert. Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 13 jaar.

Recensie

Een spannende en actuele 'Robbedoes'-strip over ecoterrorisme, oceaanvervuiling, greenwashing, media-ethiek en meer. Wanneer IJzerlijm een reportage maakt over een ecoterroristische groep, ontdekt ze dat hun activiteiten worden gefinancierd door de graaf van Rommelgem, de goede vriend van Robbedoes en Kwabbernoot. Het duo neemt het onderzoek over en raakt op een vliegdekschip verwikkeld in een hevige strijd tussen een miljardair die vervuilende chemische meststoffen produceert en een vrouwelijke organisatie die junkfood en oceaanvervuiling met originele middelen bestrijdt. Ballonstrip in matte, onverzadigde kleuren in de gedetailleerde, licht cartooneske stijl van de tekenaar van 'Rode Oortjes', waarbij vrouwenlichamen geseksualiseerd worden weergegeven en met enkele zeer stereotype weergaven van zwarte mensen. Vanaf ca. 13 jaar. 'Robbedoes en Blue Gorgon' is het eerste deel van een nieuwe serie.

Specificaties

Nederlands | 9789031441242 | 88 pagina's

Titel Robbedoes en Blue Gorgon
Auteur Dany
Instelling /BOOM!, Wingene
Secundaire auteur Yann
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Brussel] : Dupuis, [2023]
Overige gegevens 88 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
ISBN 9789031441242
PPN 440565367
Genre stripverhaal
Thematrefwoord Milieuactivisten
Taal Nederlands