Schemeravond
Boek

Schemeravond ([2023])/ tekeningen: Jean-Michel Beuriot, scenario: Philippe Richelle ; inkleuring: Dominique Osuch ; vertaling [uit het Frans] en lettering: Studio Peter de Raaf

Martin keert in 1945 terug naar zijn geboortestad, die net als de meeste Duitse steden een puinhoop is geworden. De bevolking leeft in erbarmelijke omstandigheden en gewetenloze individuen profiteren ondertussen van de situatie. Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een stripverhaal over de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal speelt zich af in 1945, het Rode Leger staat voor de poorten van Berlijn. Op 8 mei capituleert het Derde Rijk. Na zijn belevenissen in het oosten en zijn lange verblijf in Beelitz keert Martin terug naar zijn geboortestad, die net als de meeste Duitse steden een puinhoop is geworden. De bevolking leeft in erbarmelijke omstandigheden: gebrek aan voedsel en medicijnen, schrijnende sanitaire omstandigheden. Gewetenloze individuen profiteren ondertussen van de situatie. Ballonstrip met semi-realistische tekeningen in kleur. Vanaf ca. 12 jaar. Jean-Michel Beuriot (Bergen, 1961) is schrijver, illustrator, stripauteur en stripschetser. Hij schreef meerdere boeken. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Oorlog en liefde'.

Specificaties

Nederlands | 9789030377887 | 76 pagina's

Titel Schemeravond
Auteur ... Beuriot
Instelling /Studio Peter de Raaf, Rotterdam
Secundaire auteur ... Richelle ; Dominique Osuch
Type materiaal Boek
Uitgave [Brussel] : Casterman, [2023]
Overige gegevens 76 pagina's - gekleurde illustraties - 32 cm
ISBN 9789030377887
PPN 440565103
Genre stripverhaal - oorlogsroman
Thematrefwoord Wereldoorlog II
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Oorlog en liefde
Boek

Oorlog en liefde (2010-...)

vol. 9
Uitgeleend
Jean-Michel Beuriot