Een rondje met de brandweerwagen
Boek

Een rondje met de brandweerwagen met 4 hulpdiensten die je rond kunt laten gaan! (2023)/ Johnny Dyrander, vertaling [uit het Engels]: J.H. Gever

Prentenboek over reddingsvoertuigen met verschuifbare elementen. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De titel van dit kleine prentenboekje is misleidend. Waar de titel doet vermoeden, dat het boekje over de brandweer gaat, komen er juist vier verschillende hulpdiensten aan bod: de brandweer, de politie, de ambulance en de reddingshelikopter. Voor iedere hulpdienst is er een spread met aan de linkerkant een vereenvoudigde illustratie van het vervoersmiddel van deze reddingsdienst met een 7 tot 10 onderdelen benoemd, lastige woorden zonder lidwoord. Op de rechterhelft van de spread is een stukje van de stad getekend, die het midden houdt tussen een situatieschets en een plattegrond. De wegen hierin zijn een verdiepte geul, waarin de kinderen een rond fiche met de hulpdienst erop kunnen voortbewegen. Hier wordt in 1 zin gevraagd het vervoersmiddel naar een bepaalde plaats te bewegen. Verder zijn er per spread 2 á 3 rondjes met voornamelijk telvragen, die de jonge lezer stimuleert de illustratie gedetailleerder te bekijken. Vierkant kartonboekje met afgeronde hoeken in een zeer stevig, dik karton uitgevoerd.

Specificaties

Nederlands | 9789025778415

Titel Een rondje met de brandweerwagen : met 4 hulpdiensten die je rond kunt laten gaan!
Auteur Johnny Dyrander
Instelling /Nosy Crow, London
Secundaire auteur J.H. Gever
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2023
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 × 21 cm
Annotatie Tekst Nosy Crow Ltd, illustraties Johnny Dyrander - Vertaling van: Emergency. - London : Nosy Crow Ltd, (c)2023. - (Make tracks)
ISBN 9789025778415
PPN 439099331
Thematrefwoord Reddingsvoertuigen ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands