Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Op het allerlaatste moment
Boek

Op het allerlaatste moment verhalen over vrouwen en mannen ([2024])/ Claire Keegan, vertaald [uit het Engels] door Harm Damsma en Niek Miedema

Zomer in Dublin. Na wat aanvankelijk een gewone kantoordag lijkt te zijn geweest gaat een jongeman met de bus terug naar huis en denkt met gemengde gevoelens aan het afgelopen jaar met zijn vriendin Sabine.

Aanwezigheid

Recensie

Een novelle (111 p.) over liefde, begeerte en verraad. Het boek volgt Cathal, een man uit Dublin, die na een rustige werkdag naar huis reist en nadenkt over Sabine, de vrouw met wie hij zijn leven had kunnen delen als hij anders had gehandeld. Zijn avond alleen voor de televisie met een fles champagne wordt gekenmerkt door herinneringen aan Sabine en andere vrouwen, waardoor de ware betekenis van de dag wordt onthuld. Het boek stelt de vraag of een gebrek aan vrijgevigheid de relatie tussen mannen en vrouwen in de weg staat. Invoelend en vloeiend geschreven. Claire Keegan is een internationaal bekende Ierse schrijver. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk wordt in meer dan vijftien landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789046832318 | 111 pagina's

Titel Op het allerlaatste moment : verhalen over vrouwen en mannen
Auteur Claire Keegan
Secundaire auteur Harm Damsma ; Niek Miedema
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Wereldbibliotheek, [2024]
Overige gegevens 111 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: So late in the day. - London : Faber, 2023
ISBN 9789046832318
PPN 440298423
Genre psychologische roman
Taal Nederlands