Op zoek naar beer
Boek

Op zoek naar beer (2024)/ Hannah Gold, met illustraties van Levi Pinfold ; vertaald uit het Engels door Sandra C. Hessels

Wanneer April hoort dat er op een ijsbeer is geschoten op de Noordpool. wil ze er meteen naartoe om haar vriend Beer te zoeken. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een avontuurlijk jeugdboek over ijsberen, reddingsacties en klimaatverandering. April Wood is ervan overtuigd dat haar vriend Beer, een ijsbeer, is neergeschoten op Spitsbergen. Ze overtuigt haar vader om met haar naar het noordpoolgebied te reizen. Tijdens hun reis over bevroren toendra's en ijzige gletsjers ontdekt April een klein ijsbeerwelpje dat haar hulp nodig heeft. Onder moeilijke omstandigheden moet ze haar angsten onder ogen zien om het welpje te redden. Met realistische zwart-wittekeningen. Opgewekt en met vaart geschreven. Voor lezers vanaf ca. 9 jaar. Hannah Gold is een (jeugd)auteur. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk wordt in meerdere landen uitgegeven. 'Op zoek naar Beer' is het vervolg op 'De laatste beer'*.

Specificaties

Nederlands | 9789021489797 | 345 pagina's

Titel Op zoek naar beer
Auteur Hannah Gold
Secundaire auteur Levi Pinfold ; Sandra C. Hessels
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Volt, 2024
Overige gegevens 345 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Finding bear - London : HarperCollins Children's Books, (c)2024 - Vervolg op: De laatste beer
ISBN 9789021489797
PPN 440587158
Thematrefwoord Vriendschap ; IJsberen ; Noordpool ; Vader-dochter relatie
Taal Nederlands