Vliegen als een bij
Boek

Vliegen als een bij ([2023])/ Roland Schimmelpfennig, met illustraties van Stefan Yamá Cab ; vertaald [uit het Duits] door Esther Ottens

Een jongen wordt op school gepest en zijn ouders zorgen niet goed voor hem. Maar op een dag is het leven als een game: hij kan vliegen als een bij! Als hij in een bloem landt, is hij weer een jongen. Dan begint level 2: opstaan en klaarmaken voor school. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een jeugdverhaal waarin een dag in het leven van een jongen wordt gepresenteerd als een game. Het verhaal gaat over een jongen die gepest wordt op school en thuis geen goede zorg krijgt. Op een dag is alles anders: hij ontdekt dat hij kan vliegen als een bij. Hij beleeft avonturen en landt in een rode bloem. Dan is hij weer een gewone jongen en begint level 2. Nu moet hij zijn kleren aantrekken, ontbijten en zorgen dat zijn ouders niet wakker worden. Hij struikelt over een leeg bierflesje in de keuken en zijn vader begint te schreeuwen. De jongen moet rennen naar school, waar level 3 begint. Is het hele leven een spel? En wat kun je dan winnen? In zachtaardige stijl en in jij-perspectief geschreven. Met sfeervolle, gedetailleerde zwart-witillustraties. Vanaf ca 9 jaar. Roland Schimmelpfennig (Göttingen, 1967) is een wereldberoemde Duitse toneelschrijver, dramaturg, regisseur en librettist. Zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven en won meerdere literaire prijzen, zoals de Else-Lasker-Schüler-Dramatikerpreis en de Mülheimer Dramatikerpreis.

Specificaties

Nederlands | 9789021684949 | 87 pagina's

Titel Vliegen als een bij
Auteur Roland Schimmelpfennig
Secundaire auteur Stefan Yamá Cab ; Esther Ottens
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, [2023]
Overige gegevens 87 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Die Biene im Kopf. - Frankfurt am Main : Fischer Kinder- und Jugengdbuchverlag GmbH, (c)2022
ISBN 9789021684949
PPN 439103711
Thematrefwoord Fantasie ; Dagelijks leven ; Gedaanteverwisselingen
Taal Nederlands