Baby Geit
Boek

Baby Geit ([2020])/ concept en productie: ImageBooks

Nadat Baby Geit hooi heeft gegeten, gaat ze op avontuur. Ze huppelt, klimt en springt door de wei. Als ze mama hoort blaten, gaat ze naar de schuur. Daar kruipt ze tegen haar familie aan om te gaan slapen. Vierkant, hardkartonnen prentenboekje met zachtgekleurde illustraties en een stoffen vingerpopje. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

Baby Geit eet hooi als ze honger heeft en begroet haar vriendjes door hun koppen tegen elkaar te botsen. Ze gaat op avontuur in de wei, huppelt en springt door het gras maar als ze haar mama hoort blaten gaat ze gauw naar de schuur. Daar kruipt ze tegen haar familie aan om te gaan slapen. Het eenvoudige verhaal in dit vierkante hardkartonnen prentenboekje komt tot leven door het vingerpopje. De kop van het geitje is uitgevoerd in zachte, witte stof, met grappige geborduurde details, en verstopt in een rond gat midden in het boekje. Als je je vinger achterin het gat steekt, 'popt' het vriendelijke, grappige kopje aan de voorzijde tevoorschijn. De eenvoudige illustraties in animatiestijl hebben vrij rustige kleuren. De stevige uitvoering met twee afgeronde hoeken kan tegen een stootje. Vingerpopboekjes zijn absoluut prettig in gebruik. Geschikt voor de peuterspeelzaal in een een-op-eensituatie, om dreumesen en peuters vertrouwd te maken met boeken en de taalontwikkeling te stimuleren. Deel uit de nu dertiendelige serie 'Vingerpopboek', waarin tegelijkertijd nog drie delen over babydieren verschenen*. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789464081022

Titel Baby Geit
Auteur Yu-Hsuan Huang
Instelling /ImageBooks Factory
Type materiaal Boek
Uitgave Veghel : ImageBooksTM, [2020]
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 11 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Vertaling van: Baby Goat. - San Francisco : Chronicle Books LLC, 2020. - (Finger puppet book)
ISBN 9789464081022
PPN 429258089
Genre dierenleven
Thematrefwoord Geiten ; Dagritme ; Voelboeken
Taal Nederlands