Baby Giraf
Boek

Baby Giraf ([2019])/ concept en productie: ImageBooks, illustraties: Yu-Hsuan Huang

Baby Giraf heeft een heerlijk leventje. Als hij wakker wordt, strek hij zijn lange nek, drinkt hij water uit de rivier en speelt met zijn vriendjes. 's Avonds valt hij tegen zijn familie aan in slaap. Vierkant hardkartonnen prentenboekje met zachtgekleurde illustraties en een stoffen vingerpopje. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

Dit kleine vierkant formaat hardkartonnen boekje gaat over een babygirafje. In de ochtend wordt het kleine girafje en strekt hij zijn lange nek. Wanneer hij honger krijgt, reikt hij met zijn nek heel hoog om een blaadje op te kunnen peuzelen. Om te drinken, bukt het girafje zodat hij wat water kan drinken. Het girafje kan ook rennen, hij stuitert dan door het hoge gras. Ook speelt hij graag met zijn vriendjes, samen hebben ze veel plezier. In de nacht kruipt hij lekker tegen zijn familie aan en kan zo fijn gaan slapen. De tekst van het boekje is eenvoudig. In het voorplat en elke pagina zit in het midden een rond gat waardoor een vingerpopje van een giraf steekt. Via de achterzijde kun je met een vinger de kop van het knuffeltje bewegen. Hierdoor kan het dier ook de houdingen aannemen die in de tekst staan beschreven. Het knuffeltje ziet er kwalitatief goed en verzorgd uit. De digitale illustraties zijn rustig van kleur. De illustraties geven een indruk van het leefgebied van de giraf. Maakt deel uit van de serie 'Vingerpopboekjes'*; in 2017 verschenen de eerste vier delen over babydieren, waaronder 'Baby Beer'**. Aantrekkelijk speelboekje, door het knuffeltje, voor peuters vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463337939

Titel Baby Giraf
Auteur Yu-Hsuan Huang
Instelling /ImageBooks Factory
Type materiaal Boek
Uitgave Veghel : ImageBooksTM, [2019]
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 11 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Vertaling van: Baby Giraffe. - San Francisco : Chronicle Books LLC, (c)2019. - (Finger puppet book)
ISBN 9789463337939
PPN 422933643
Genre dierenleven
Thematrefwoord Giraffen ; Dagritme ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands